به نقل از خبرگزاری ایسنا: رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه میانگین سن آغاز مصرف موادمخدر در کشور با رقمی که انتشار میدهیم غیر واقعی است، گفت: بر اساس آخرین آمار رسمی سال 91 میانگین سن آغاز مصرف مواد مخدر 21.19 سال بود که البته این سن، حداقل سن مصرف مواد نیست و میانگین سن مصرف مواد است.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا فتحی در کارگاه آموزشی طرح مدیریت کلاس، تابآوری و بازی که در مشهد برگزار شد، در خصوص سند روز موادمخدر در سطح دنیا، عنوان کرد: دفتر مبارزه با مواد و جرم سازمان ملل هر سال گزارشی منتشر میکند و بر مبنای اطلاعاتی که طی دو سال گذشته از کشورها به دست آورده است سند روز موادمخدر منتشر میشود.
وی ادامه داد: براساس آخرین سند که در سال 2016 منتشر شده و اطلاعات سال 2014 را دارد، از میان جمعیت 15 تا 64 سال دنیا از هر 20 نفر یک نفر ماده غیر قانونی مصرف کرده و در مجموع در سال 2014، 247 میلیون نفر در سطح دنیا مصرف مواد غیر قانونی داشتهاند، این جمعیت معادل جمعیت کل کشورهای آلمان، ایتالیا، انگلیس و فرانسه است.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت در خصوص مواد غیرقانونی، تصریح کرد: ماده غیرقانونی در کشورهای مختلف معانی متفاوت دارد به طور مثال مصرف الکل و ماریجوانا در بعضی از کشورها قانونی و در بعضی از کشورها غیر قانونی است همچنین مصرف یک بار ماده غیر قانونی به معنای اعتیاد نیست.
وی در خصوص میزان مصرف مواد، اظهار کرد: براساس گزارشاتی که در سالهای 2006 تا 2014 جمعآوری شده اختلاف معناداری در تعداد مصرفکنندگان مواد، افرادی که دچار اختلال مصرف مواد هستند همچنین میزان شیوع مصرف مواد وجود نداشته است، البته این موضوع به این معنا نیست که میزان مصرف در تمام کشورها به صورت یکسان بوده است.
وی عنوان کرد: اگرچه تعداد مصرفکنندگان مواد افزایش یافته است، اما با توجه به اینکه افزایش جمعیت نیز داشتهایم اختلاف معناداری در شیوع مصرف موادمخدر وجود ندارد.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف موادمخدر وزارت بهداشت عنوان کرد: از هر 6 نفری که دچار اختلال مصرف مواد هستند، یک نفر به مراکز خدمات درمانی دسترسی دارد و با توجه به اینکه از هر پنج فردی که دچار اختلال مصرف مواد هستند یک نفر زن است میتوان دریافت که میزان مراجعه زنان برای دریافت خدمات درمانی کمتر از مردان است.